Спорт

Конър Макгрегър идва в България: Какво да очакваме на MAX FIGHT 56?

От Диана Радева Диана Радева Водещ
Global_And
Веселин Вълчев Веселин Вълчев Продуцент

Световната мегазвезда в бойните спортове Конър Макгрегър идва в България. Новината разтърси спортните среди у нас, а най-известният ММА боец от Ирландия идва по покана на най-престижната и най-стара бойна верига в страната - "МАX FIGHT". Какво да очакваме от грандиозната гала вечер - разказват основателят и собственик на MAX FIGHT Любен Джубрилов и промоутърът Ангел Лесов.



Любен Джубирлов - основател и собственик на MAX FIGHT:

Обединихме усилия с Ангел Лесов да направим възможно това Конър Макрегър да дойде в България. MAX FIGHT тръгна с ММА в началото, но е с 15-годишна история. В нашата платформа се изградиха доста състезатели през всички тези години, някои които постигнаха и голяма международна кариера в последствие. Главната среща на вечерта ще бъде мач между Йосиф Панов - Пепелянката и френски състезател, който не е побеждаван в последните 8-9 години. Срещата е под егидата на WBO. Конър Макрегър е започнал с бокс и боят му с Мейуедър е най-големият като брутни приходи в бокса за над милиард приходи. А Мейуедър е побеждаван последно от българин. Няма как на Конър да не му е интересно да е тук. От нашата страна са тръгнали доста добри спортисти. Имаме много силна борба, бокс, а това са части от MMA.

Традиционно на MAX FIGHT се играят няколко стила. Главният мач казахме, че ще е боксов за световната титла, 12 рунда. Другия по важност мач е между Боби Велев - Рой, на който предстоят още силни победи, който ще играе с никарагуански състезател. Той е с 50 места пред Боби Велев в ранглистата. Има 12 загуби, но и 13 победи с нокаут. Школата на Антон Петров и Станислав Бахчеванов също са заложени сериозно. И ще има два ММА двубоя.В ММА състезателите най-често излизат от борбата и бойното самбо. Имаме много добри школи в тези спортове у нас. В последните години има и добри школи, които тренират чист ММА. В световен мащаб този спорт придоби страхотни мащаби благодарение на UFC. Има страшен бизнес в него.



Ангел Лесов, промоутър и организатор:

Това, Конър да дойде на твоята гала вечер, не се е случвало на друг пазар. Говорим си с него и мениджърския му екип от края на миналата година. Това, което говорихме с Любо преди време е, че искахме да представим българските бойни спортове на световната сцена. То да бъде премесено с шоу и като цяло да има спектакъл освен боеве.

Конър Макгрегър идва като част от световното му турне за промоция на неговата марка уиски, но той има много сериозен интерес към българските играчи. Ние тук ще имаме мач за Световна титла в бокса от федерацията WBO. Какво ще прави Конър Макрегър е изненада какво точно ще прави на MAX FIGHT 56. Ще издам малка тайна. Мениджърът му е женен за българка. Това е ключово. Той не е идвал в Европа от 2020 година. Той е изцяло базиран в щатите. В страна от Балканския полуостров не е идвал никога. Как и защо България го привлече предстои да разберем на 19 октомври.



Целия разговор вижте във видеото.