Спорт

MAX FIGHT 54: Борислав Велев – Рой нокаутира Григор Сарахунян след осем рунда

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Sport

Борислав Велев постигна огромна и много категорична победа в главната среща на бойната верига MAX FIGHT 54, нокаутирайки Григор Сарахунян. Рой, както е наричан Велев, беше по-активният от двамата от самото начало и пласира много повече комбинации, които можеха да приключат мача далеч по-рано, но Сарахунян демонстрира изключително сърце и издържливост.

С победата Велев взима и целия хонорар от двубоя – уговорка между двамата.

Велев прати съперника в нокдаун в края на първия рунд с чудесен ляв ъперкът в тялото. Въпреки тежкото поражение, което можеше да му донесе загуба след едва 3-4 минути бокс, Сарахунян се изправи и продължи битката.

Редувани леви и десни крошета, Рой нанасяше до третия рунд. Наказателната акция на боксьора продължи по-натам, Сарахунян беше разклатен, а и се нуждаеше от медицинска помощ за кръвотечението над окото в края на третия рунд.

Арменският боксьор се оказа на пода отново в края на четвъртия рунд, но все пак намери сили да е задържи на крака при оставащите 45 секунди. След това Велев загуби зъбната си гума и играта се накъса.

Следващите два рунда преминаха равностойно и с по-малко нанесени удари. И двамата бойци пропуснаха добри шансове да нанесат жестоки попадения в многото си разменени в тези минути удари.

В последната минута на седмия рунд Сарахунян беше пратен в нокдаун след комбинация от крошета на Велев. Независимо от поетите поражения, Григор продължи битката. Рой направи акция в края на рунда, но нямаше успех.

3-4 поредни леви крошета пак повалиха Сарахунян в осмия рунд и съдията взе решение да спре мача с техническа победа за Рой.

 

Още спортни новини вижте във видеото: