Политика

Нинова към Борисов: Подкрепи вота на недоверие, като не ти харесват ПП-ДБ

От Euronews България Euronews България
2.Kornelia Ninova BGNES

Председателят на БСП Корнелия Нинова предизвика лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с публикация във фейсбук да подкрепи вота на недоверие към правителството.

„Като не ти харесват, в петък подкрепи вота на недоверие. Кабинетът пада. Завърта се рулетката. Президентът ти дава първия мандат. Правиш твое правителство и оправяш държавата. Хайде действай. Ама не ти стиска. Ти си знаеш защо“, написа Нинова на страницата си.

Думите й идват само ден преди дебатите по вота на недоверие срещу правителството "Денков-Габриел". Вотът бе внесен миналия четвъртък с подписите на депутати от „Възраждане“, „Има такъв народ“ и БСП.

Нинова подкрепя призивите си с наблюдения от предизборната активност на Борисов при обиколките му из страната: "Ходи из цялата държава и реве: „Няма пари, изхарчиха ги, тия не строят пътища, тия съсипват всичко". Кои са тия? Тия си ти! Ти направи сглобката с татко Петко (бащата на Кирил Петков – б. р.) и Алексей Петров по твои самопризнания. Ти им подари властта. Ти я крепиш с гласовете на ГЕРБ“, гневи се лидерът на БСП и нарича държанието на Борисов "политическа шизофрения". 

 "Издържаме, защото няма нищо по-добро", бе отговорът на самия Борисов по темата на срещата му с избиратели в Кюстендил в понеделник, припомни БТА.

"В противен случай отново ще влезем в цикъл на служебни правителства. Тук поне за външнополитическите неща по плана (за възстановяване) ще намерим общ език, както и за съдебната реформа и Конституцията. Има и с какво да се похвалим", обясни Борисов причините да е в съюз с ПП-ДБ.