Политика

Петков в задочен диалог с Борисов: Математиката е ясна, вотът на недоверие няма да мине

От Euronews България Euronews България
Kiril Petkov BGNES (1) Снимка: БГНЕС/Архив

Математиката е ясна, вотът няма да мине.“ Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в Русе в отговор на коментара на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че в политиката най-важна е математиката, особено когато предстои вот на недоверие, предаде БГНЕС.

„В политиката най-важна е математиката. Когато ти предстои вот на доверие, трябва да можеш да смяташ, както Чърчил го е казал. Вместо ние като некоалиционни партньори да се похвалим с всичко направено, залагаме си името, подписа за решенията в енергетиката“, каза преди ден Борисов на партиен форум в Плевен.

Според Петков „Възраждане“ и “Има такъв народ“ (ИТН) са деструктивни, не могат да дадат никакво решение на даден проблем и това, което правят е празен шум, опитвайки се преди местните избори да си вдигнат рейтинга чрез вот на недоверие.

Миналата седмица „Възраждане“ инициира вот на недоверие срещу кабинета, като той бе подкрепен и от другите две опозиционни партии ИТН и БСП. Като основен мотив за вота формациите посочват провал на правителството в сферата на енергетиката.