Политика

ИТН алармира за тормоз над протестиращи от Икономическа полиция, МВР отрече

От Софи Цветкова Софи Цветкова Репортер
Toshko Yordanov BGNES Снимка: БГНЕС

„Докато текат разговорите между политическите партии и представителите на протестиращите, Икономическа полиция звъни по телефоните и привиква представители на протестиращи.“

Това каза председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, който даде брифинг в парламента. По неговите думи икономическа полиция издирва двама от представителите на протестиращите, поради което депутатът от ДПС Делян Пеевски е свикал 15-минутна почивка, за да отидат в Министерския съвет и да разберат какво става.

„Тормозят хора, които протестират“, посочи Йорданов.

Няма информация за проверки от икономическа полиция на хора, свързани с организирането на протестите, заявиха от МВР за Euronews Bulgaria. Ако излязат данни за проверени и има съвпадение, то се касае за преписка по друг случай. Целенасочени действия срещу лидери на протестите не са предприемани, уточниха оттам.

Тошко Йорданов разказа и още подробности от хода на разговорите: „От синдикатите са - двама, единия са го викали вчера, на другия не спря да му звъни телефона. Има тотално разминаване между исканията на протестиращите и това, което казва правителството“, каза още председателят на ПГ на ИТН. 

И още: "Бойко го няма. Горе е Асен Василев. Репликата на Денков е: "Ние ще загубим парите". Протестиращите му казват да спре да говори за пари, а за запазване на работни места", издаде Йорданов.

От ГЕРБ там присъствали Томислав Дончев и Теменужка Петкова. ПП-ДБ били почти в пълен състав, за сметка на напълно отсъстващата БСП.