Спорт

Кристиано Ронлдо вдъхнови Ал-Насър за обрат в Азиатската Шампионска лига

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор
Ronaldo Twitter Снимка: Туитър

Ал-Насър записа втора победа в група "F" на Азиатската Шампионска лига. Тимът от Саудитска Арабия постигна успех с 3:1 над гостуващия Истиклол, а в основата на успеха беше суперзвездата Кристиано Роналдо, който изравни резултата в 66-ата минута и поведе своите съотборници към обрат. Другите два гола за домакините отбеляза бразилеца Андерсон Талиска.

Истиклол се защитаваше в по-голямата част от двубоя. През първото полувреме Ал-Насър направи куп пропуски, а в 44-ата минута Сенин Себай даде преднина на гостите. Ал-Насър изравни в 66-ата минута, след като Роналдо се възползва от грешка в защитата на съперника и технично прати топката в мрежата. Това бе негов първи гол в турнира. С това попадение, португалецът вече се е разписвал в 22 различни състезания.

След това, в рамките на само 5 минути Ал Насър стигна до още две попадения, дело на Андерсон Талиска. Бразилецът реализира за 2:1 в 72-та, възползвайки се от подаване на Айман Яхия, а в 77-ата минута отново той бе точен, за да затвори срещата.

Още спортни новини вижте във видеото: