Спорт

ЦСКА-София нанесе първо поражение на Локомотив (Пловдив) за сезона

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор
Lokocska Twitter Снимка: Туитър

ЦСКА-София победи лидера в класирането Локомотив (Пловдив) с 2:0 като гост в последен мач от 12-ия кръг на efbet Лига. Това бе първа загуба през настоящия сезон за отбора на Александър Томаш, докато „армейците“ записаха пети пореден успех.

Играчите на Нестор Ел Маестро доминираха на терена, а освен двата гола изпуснаха дузпа и още множество добри положения. Гостите откриха резултата в 20-ата минута с попадение на Майкъл Естрада. Еквадорецът асистира на Дюкенс Назон за втория гол на "червените" в 39-ата минута, като домакините имаха претенции за нарушение. В края на първата част Динко Хоркаш спаси дузпа на Назон, а в 62-рата гол на Естрада не бе зачетен заради засада на Назон.

Въпреки загубата, „смърфовете“ запазват първото си място във временното класиране с актив от 29 точки, на 1 пред втория Черно море, докато ЦСКА-София изпревари Арда и Левски, заемайки трето място в подреждането с 24 пункта и мач по-малко. В следващия кръг пловдивчани гостуват на стадион „Тича“, а столичани се изправят в дерби срещу Левски на Националния стадион „Васил Левски“.

По-рано днес отборите на Хебър и Крумовград завършиха 0:0, докато Славия прекъсна серията си от седем поредни загуби и взе точка след при гостуването на Пирин, завършило 1:1.

Още спортни новини вижте във видеото: