Свят

Украйна ще въведе още санкции срещу Русия

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Украинският президент заяви, че санкциите срещу Русия не са достатъчни, за да спрат нейната "агресия", и обеща нова украинска акция срещу "терористичната държава", както определя Русия.

Ясно виждаме кои направления на натиск върху Русия е необходимо да бъдат засилени, за да не нараства нейният терористичен потенциал. Санкциите не са достатъчни. Ще има и повече наши собствени, украински действия срещу терористичната държава. Докато руската агресия продължава, Русия трябва да усети загубите.

Володимир Зеленски – президент на Украйна

Зеленски добави, че почти всяка нощ в украинското небе се унищожават десетки дронове и различни видове ракети. И похвали работата на хилядите спасители, полицаи, лекари, доброволци и служби за спешна помощ, които помагат на пострадалите от руските обстрели хора и сгради.

Междувременно генералният щаб на Украйна съобщи, че войските продължават настъпателните действия в направление Мелитопол в западната част на Запорожка област, както и в направление Бахмут. Говорител на Източната група от ВСУ заяви, че са освободени допълнителни 2 км територия край Бахмут.

Руското министерство на отбраната пусна видеокадри с командващия Черноморския флот на Русия адмирал Виктор Соколов, за когото Украйна твърди, че е убит при нейната атака срещу щаба на флота в Севастопол.

На кадрите се вижда как Соколов участва чрез видеоконферентна връзка в заседание на колегията на министерството на отбраната под председателството на министър Сергей Шойгу.