Политика

Слави Трифонов: Борисов наричаше журналистите мисирки. Явно има и един мисир

От Euronews България Euronews България
Slavibgnes Снимка: БГНЕС, архив

Издигането на Антон Хекимян за кмет на София от ГЕРБ е доказателство за политическия водевил в общественото пространство. Това коментира лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в своята фейсбук страница, след като стана ясно, че най-голямата политическа партия у нас – ГЕРБ, издига за кандидат-кмет в София доскорошния директор на отдел „Новини“ в bTV.

По думите на Трифонов това може и да е законно, но „дали отговоря на условията на морала“.

„Да приемем, че онзи ден Бойко Борисов му е предложил, вчера той си е подал оставката като шеф на новините на БТВ и днес се е кандидатирал за кмет на ГЕРБ. Всичко това е малко вероятно. По-вероятното е той да симпатизира на ГЕРБ отдавна и като шеф на новините на БТВ в последните години той е проправял пътя на ГЕРБ в медийното пространство. Разбира се, не знам дали е така, но така е най-логично“, разсъждава лидерът на ИТН.

Не е незаконно, но е доказателство за целия този политически водевил в публичното пространство на България. Нали Бойко Борисов наричаше журналистите мисирки. Явно има и един мисир. Така че, между представителя на мисирките и представителя на лъжците, аз избирам Ивайло Вълчев“, пише Трифонов.

Междувременно партията му внесе документи за регистрация и участие в местните избори в ОИК-София.

„Смата идея, че ние влизаме в надпреварата, показва, че ние разсъждаваме сериозно. Не олимпийският принцип е това, което ни води. Направили сме своите изчисления, проучвания. Мисля, че ще имаме резултати, с които можем да се поздравим“, заяви кандидат-кметът Ивайло Вълчев „Досега нямаме местно представителство, резултатите сега ще отразят това, което нашите проучвания показват“, каза той.

По думите му първото нещо, което би направил като кмет на София, е ревизия и преглед на предишното управление, за да се види какво се е направило и откъде да се започне.

На въпрос как приема кандидатурата на Антон Хекимян за кмет на София Вълчев отговори:„Поставям си чисто професионални въпроси. Ако един шеф на новините на голяма телевизия за един ден се превръща в партиен кандидат, това не поставя ли под съмнение неговата безпристрастност?“

 

„Подигравка с гласоподавателите на ГЕРБ“

Бившият главен прокурор и настоящ лидер на движението „Справедливост за България“ Иван Гешев изказа загриженост за свободата на словото у нас, след като стана ясна номинацията на Хекимян за кмет на София.

„Водещ журналист в една от двете най-големи телевизии напуска работата си, за да бъде издигнат за кмет от партията, управлявала 12 години страната ни. На всички вече ни е ясна топлата връзка между властта и медиите. И защо в България има проблем със свободата на словото“, написа Гешев в социалната мрежа.

По думите му това е подигравка с гласоподавателите на ГЕРБ.

 

Още политически реакции вижте във видеото: