Euronews Сега

От „Продължаваме промяната“ обявиха, че връщат мандата неизпълнен

От Euronews България Euronews България

От „Продължаваме промяната“ обявиха, че връщат мандата за съставяне на правителство неизпълнен.

Асен Василев каза, че от формацията не са успели да съберат необходимото мнозинство от 121 гласа в парламента за съдебна реформа, премане на необходимите законодателни промени по Плана за възстановяване и устойчивост, да няма корупция, а разширяващата се в последните 15 години у нас ножица между бедни и богати да започне да се обръща.

„Държавата да работи за хората, средствата да отиват при тях, а не в няколко нарочени избрани фирми, които след това да ги използват да подкупват политическите класа“, допълни още той.

„В този парламент успяхме да стигнем до 117 депутата, които са готови да подкрепят такава програма и такава политика. Надяваме се при едни следващи избори, допълнителните 4 депутата да бъдат избрани от народа и да можем да реализираме тези си намерения“, заяви вицепремиерът и финансов министър в оставка.

Той посочи още, че от „Има такъв народ“ няма как да очакват подкрепа.

Аз мисля, че на всички български граждани стана ясно защо кабинетът беше свален. Имаше желание, вместо да се увеличат пенсиите и да се иразванят неравенствата и да се подпомогнат младите семейства, едно средства да отидат за същите 8 фирми, които са ги получавали през последните 15 години.

Асен Василев, вицепремиер и финансов министър в оставка

На въпрос дали „Продължава промяната“ ще подкрепят проектокабинет с третия мандат, Василев отговори:

Нека не се занимаваме с хипотези днес.

Очаквайте подробности.