Euronews Primetime

Николай Радулов: Цялата група на ИТН, без Балабанов и Йорданов, искаше да води разговори с ПП

От Euronews България Euronews България

Цялата група на „Има такъв народ“, с изключение на Станислав Балабанов и Тошко Йорданов, е имала желание да води разговори с „Продължаваме промяната“ за подкрепа на проектокабинета на Асен Василев.

Това заяви независимият народен представител и бивш депутат на парламентарната група на „Има такъв народ“ Николай Радулов в ефира на Euronews Bulgaria.

Независимият депутат заяви, че той и другите му колеги, отцепили се от „Има такъв народ“, най-вероятно ще подкрепят проектокабинета „Василев“, стига персоналният състав да не включва „министри, които не се позлват с добро име“.

„Например Гроздан Караджов“, допълни Радулов.

Той определи като лъжа твърденията, че е оказван натиск над депутати за подкрепа на проектокабинета на Асен Василев.

Независмият депутат отрече и да са му предлагали министерски постове или места в листите на „Продължаваме промяната“.

„Считаме, че този парламент има още живот. Разбира се, може да се стигне и до такава ситуация. Ако отидем на избори и ни поканят, ще помислим“, каза още Радулов.

По неговите думи ръководството на КПКОНПИ трябва да бъде много бързо сменено, преди да се извършват други промени, но уточни, че би следвало да има повече от една кандидатура.

Относно кризата в отношенията ни с Русия, независимият народен представител коментира, че изгонването на дипломати, подозирани в шпионаж, е политически ход.

Целия разговор вижте във видеото.