Политика

Профил в Инстаграм "номинира" кандидата на ГЕРБ за София, оказа се фалшив (Обновена)

От Euronews България Euronews България
Boiko Borisov BGNES Снимка: БГНЕС, архив

"Лично Бойко Борисов ще представи в четвъртък кандидата, с който ГЕРБ ще се яви на изборите, с увереност, че ще ги спечели". Това анонсираха от партията в Инстаграм, след като от няколко дни в кулоарите на парламента върви слух, че кандидатът им ще бъде обявен именно днес.

Оказа се обаче, че профилът не е истински и не се поддържа от ГЕРБ, обясниха от пресцентъра на формацията.

Очакванията бяха името да бъде обявено на празника на столицата на 17 септември. Тогава обаче ГЕРБ казаха само имената на хората, които ще се борят за районни кметове.

Така продължава да е неясно кого ще издигне за столицата най-голямата парламентарна партия, която управлява столицата от 2005 г. насам. В кулоарите на парламента вчера Борисов обеща да обяви номинацията след "няколко дни". И сподели, че имал над 20 имена, от които да избира.

В пространството вече се завъртяха имената на Георги Георгиев който е председател на Столичния Общински съвет, Росен Желязков председател на парламента, който обаче отрече. Заговори се и за знаковото лице на българската неврохирургия и номинация на ГЕРБ за премиер в 48-мия парламент професор Николай Габровски. 

Партията все още не е обявила и кандидата си за кмет на Пловдив. Крайният срок за номинациите на партиите изтича на 26 септември.