Политика

Ивайло Вълчев, ИТН: Искрите между управляващите партии могат да запалят нещо по-голямо

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

„ГЕРБ имат голям опит. Когато влязоха в тази сглобка всички мислеха, че те ще са силните. Бойко Борисов това прави - цели да уязви партньорите си от ПП-ДБ“. Това заяви в ефира на Euronews Bulgaria депутатът от „Има такъв народ“ Ивайло Вълчев по повод напрежението във властта, предизвикано от започналите протести на земеделци и синдикати.

Според Вълчев, ако мнозинството в парламента продължава по този начин, то „след изборите тези искри може да запалят нещо“.

Относно протестите на аграрния бранш, депутатът коментира, че „когато има проблеми в някой сектор, трябва да се говори предварително, а не когато дойде протеста пред вратата“.  По думите му „вчера беше показателно, защото за първи път на това управление му се случи да влязат протестиращи в София“. 

Вълчев определи протестите на земеделците като справедливи, а управляващите като „лицемери“. „Представители на ГЕРБ казват, че си сменят позицията по няколко пъти на ден. Не завиждам на г-н Вътев (земеделският министър - б. р.), който се разкъсва между 5 различни неща“, каза той.

Вижте повече в интервюто.