Политика

Нинова възмутена: Единият пуши, другият бута дрона да види дали мърда - така ли се обезврежда мина?

От Euronews България Euronews България

Акцията по обезвреждането на дрона стана повод лидерът на БСП Корнелия Нинова да поиска за пореден път оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев.

„Случаят с открития във водите ни дрон е притеснителен. И този факт оправдава нашата позиция от началото на войната, че трябва да се търсят преговори и мирен изход. Намираме се на няколкостотин километра от бойното поле, можеше да се очаква да се случи подобно нещо. Отново призоваваме да се прекратят военните действия между двете страни и да се търси мирен изход в кризата“, коментира Нинова пред журналисти в кулоарите на Народното събрание днес.

По думите на соцлидера акцията по обезвреждането на дрона, е нагледен пример за „пълна безотговорност и липса на държава“.

Според Нинова е абсурдно от снощи вечерта до днес сутринта никоя институция да не реагира, защото било в тъмната част на денонощието.

Второ, всички видяхте как се обезврежда това устройство – с пушещ върху него полицай, с друг, който по потник гази из водата и пада от камъните, пипа дрона с пръст дали мърда.

Корнелия Нинова, председател на БСП

Това е еманация на заплахата, пред която Тодор Тагарев изправя България към този момент, смята лидерът на БСП.

„Тагарев трябва да си ходи моментално. Вчера да му се поиска оставката е късно“, заяви Нинова.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов също поиска министърът на отбраната да освободи поста, който заема.

„Този военен министър е министър на Украйна, той не е министър на България. Нека да се забравяме това нещо“, каза Костадинов.

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов също коментира, че Тагарев се държи като министър на чужда държава и поиска неговата оставка.