Цвят

Зрелищната конструкция в Лас Вегас става най-големият филмов екран

От Елеонора Христозова Елеонора Христозова Журналист

Номинираният за "Оскар" режисьор Дарън Аронофски разкри част от новото си творение върху технологичното чудо - "Сферата" в Лас Вегас. Така тя се превръща в най-големия филмов екран в света.

Новата туристическа атракция е най-голямата сферична структура, правена досега. Тя е висока 111 метра и е широка 157 метра, с най-големия в света LED екран. Конструкцията се състои от приблизително 1,2 милиона светодиодни шайби, като всяка съдържа 48 отделни LЕD светодиода. Те могат да изобразяват безброй различни цвята. Конструкцията може да побере до 20 000 души, включително местата за правостоящи. В нея ще се провежда концерти и спортни събития.

Официално „Сферата“ в Лас Вегас се открива на 29 септември с концерт на Ю2. Премиерата на спектакъла „Sphere Experience“, включва продукцията "Пощенска картичка от Земята" на Дарън Аронофски е на 6 октомври. Тя е описано като отчасти научнофантастична история, отчасти документален филм за природата, като отвежда зрителите на пътешествие от Антарктика, дълбоко в океана и в необятния космоса.