Култура

Изложението за електроника в Лас Вегас се завръща след Ковид

От Габриела Беличовска Габриела Беличовска Международен редактор

Изложението за потребителска електроника в Лас Вегас се завръща с пълна сила след двугодишното ограничение заради Ковид. Всички любители на новите технологии ще могат да се запознаят с последния писък на модата и да видят на живо джаджи като например 8К телевизори.

Всички най-нови модели телевизори и друга потребителска техника са вече представени като част от изложението Си И Ес в Лас Вегас. Две години събитието не се провеждаше заради Ковид. Писък на модата за 2023-та се оказват 8К телевизорите.

"Бъдещето е разнообразно. Смятам, че 8К технологията досега беше нишова и част от най-ексклузивния сегмент на пазара. Основно това е защото е скъпа, няма много такива продукти и е в директна конкуренция с други технологични визуални продукти. Дали 8К телевизорите ще се превърнат в преобладаваща част от пазара зависи от това, дали ще поевтинеят", казва техническият съветник Пол Ганьон.

Освен телевизори и стереоуредби, на изложението могат да се видят смартфони, смартчасовници, уреди, свързани с дигиталното здраве и автомобилите. Основна тема тази година е сигурността на човека и изложителите ще се стремят да покажат как новите технологии помагат за справяне с големите предизвикателства на съвремието. За участие в изложението са се записали около 3000 компании. Експото продължава до неделя.