Общество

Класната на прегазеното момче на „Гурко“: Филип беше невероятен човек, винаги готов да помогне

От Саня Петкова Саня Петкова Репортер

„Филип беше невероятен човек – прекрасен, добър, винаги готов да помогне. Това е една от причините, поради която ние искаме тази вечер да покажем на цялата общественост в София и България, че трябва да пазим тези хора. Трябва да пазим всички хора, но когато загубим един достоен човек, това тежи адски много.“

Това каза пред Euronews Bulgaria класният ръководител на 15-годишното момче, убито на пешеходна пътека на ул. „Гурко“ в София.

„Съучениците му не го приемат лесно. Трябва да бъдем сплотени“, добави Радка Караджова. Според нея, колкото и да сме силни в такива момента, е добре да се обърнем към психолог.

„Аз обяснение нямам за това помитане на хора на пешеходни пътеки в една европейска държава. Има органи, които трябва да започнат изработването на механизъм как това нещо ще се спре. За нас е важно процесът да започне и да не спира, докато не бъде намерено едно трайно решение“, подчерта класният ръководител.

„Изключително много се говори с учениците по теми, които не са само в учебния план, а теми, които засягат обществения живот. Работи се с тях в групи, за да усещат в какво положение е човекът до тях. Да изпитват емпатия към другия“, добави тя.

Вижте повече във видеото.