Общество

Граждани организират протест пред МВР, искат строги наказания за убийците на пътя (Обновена)

От Euronews България Euronews България

Протест срещу пътните инциденти се организира и тази вечер, след като 15-годишно момче беше прегазено от пиян водач в събота вечерта. Демонстрацията започва в 18:00 часа пред сградата на МВР на улица „Шести септември“. Той е организиран в социалните мрежи от потребител, който твърди че по столичната улица „Гурко“ от години преминават водачи с висока скорост.

Вчера родители на деца, загинали при катастрофи, както и граждани, се събраха на бдение, в памет на убитото дете. Мълчаливият им протест се проведе на мястото на трагедията – кръстовището на улиците „Гурко“ и „Шишман“. Те настояват за законодателни промени и по-строги наказания.

А протести ще има в цялата страна – близки на загинали заплашват с гражданско неподчинение. Всяка неделя те ще затварят улици в родните си градове, докато не бъдат чути и не постигнат промени.

И докато близки на убити от пияни шофьори протестират, МВР съобщи за нова катастрофа с шофьор, употребил алкохол.

Инцидентът е станал на пътя между казанлъшките села Енина и Долно Изворово. Шофьорът е бил с над 1.2 промила алкохол в кръвта, изгубил е контрол над автомобила и се е блъснал в дърво. За щастие жертви и пострадали няма.