Политика

Бойко Борисов: Алексей Петров се срещаше с нас и ПП, за да може крехко доверие да си имаме

От Георги Карамфилов Георги Карамфилов Репортер

Алексей беше близък с бащата на Кирил Петков и тях, той търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези 5 поредни избора, поне за законодателната рамка. Аз казвам истината. Среща сме провеждали с него, той с тях, обратно, за да може крехко доверие да си имаме. От мен предложение за пост не е получавал, по време на разговорите не, ако има нещо друго, това не е към мен въпрос.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Този нов сезон трябва да приемем конституцията, КПКОНПИ, да пуснем плана за възстановяване, да напреднем достатъчно по Шенген и Еврозоната и да приключим. Смисълът да направим правителство беше само този. Ако някой има голям зор за кадрови назначения, да го прави. Назначенията никога не са били важни за нас.

Имаме и критики, добави Борисов. Ние не сме се събрали, защото се харесваме и обичаме, докато вървят 5-6 неща, за които сме се събрали, правителството ще върви заедно, коментира още Борисов.

Казусът с главния секретар е решен. Преди седмица казах, че все пак президентството е сериозна институция и надали ще си сложат проблем на главата. Не е редно едно правителство да не може да направи всичко, което счита за правилно с хора, на които вярва, подчерта Борисов.

ПП носи цялата отговорност. 10 зам.-министри имаме, един министър и вицепремиер от 18 или 19, да, ние подкрепяме важните неща, свързани с законодателството, по другите теми, Денков, вътрешният министър трябва да разговарят с президента и медиите, не ние, коментира още Борисов.