Общество

Съдът остави в ареста Георги Георгиев за обезобразяването на Дебора

От Euronews България Euronews България
Georgi Georgiev Maketen Noj BGNES Георги Николаев Георгиев, обвинен за жестокото нападение над Дебора Михайлова от Стара Загора. Снимка: БГНЕС

Районният съд в Стара Загора остави в ареста Георги Николаев Георгиев, обвинен за жестокото нападение над Дебора Михайлова от Стара Загора.

Неговите адвокати настояват той да бъде пуснат на свобода заради обстоятелства, които според тях разколебават авторството на деянието.

"Аз се запознах в медиите с резултата от ДНК експертизата. Там е посочено, че няма какъвто и да е биологичен материал. Да, това е вярно. Няма какъвто и да е биологичен материал по дрехите на Георги, за които прокуратурата твърди, че бил в нощта на нападението срещу Дебора. Намерената трасеологична експертиза - стъпка от обувка категорично не е на Георги нито по вид, нито по размери. Това е резултатът от трасеологичната експертиза", каза адвокатът на обвиняемия Валентин Димитров.

Прокуратурата обаче обяви, че има достатъчно и неоспорими доказателства, че обвиняемият Георги Георгиев е извършителят на нараняванията по Дебора.

Сред доказателствата били засичане на местоположение по мобилен телефон, камери на АПИ и много други.

Делото продължи през целия ден, като първоначално бе прекъснато заради спиране на тока.

Николаев е разпознат и от Дебора като извършител на нападението. Решението на районния съд подлежи на обжалване пред окръжния съд в тридневен срок.