Общество

Повдигат нови обвинения на Георги Георгиев по случая "Дебора"

От Euronews България Euronews България

Районната прокуратура в Стара Загора обединява двете разследвания спрямо Георги Георгиев за жестокото посегателство срещу 18-годишната Дебора Михайлова и ще му повдигне нови обвинения.

Това съобщиха от прокуратурата в града. Това идва въз основа на извършен анализ върху доказателствата от разпити на свидетели, в това число на самата Дебора. Събрани са и още писмени доказателства. Предвид е взета и допълнителната съдебномедицинска документация, представена от адвоката на пострадалото момиче Делян Славов.

Заради изготвените заключения по назначените експертизи на 26-годишния Георгиев ще бъдат повдигнати нови обвинения - за оказана принуда чрез сила, за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда по особено мъчителен за жертвата начин 

"Повдигането на новите обвинения ще се извърши лично от наблюдаващите прокурори в присъствието на защитниците на обвиняемия", се уточнява в съобщението на старозагорската прокуратура.

В момента Георгиев е в ареста по досъдебното производство, което се води срещу него за отправената закана за убийство на Дебора.

По-рано пред Euronews Bulgaria адвокат Делян Славов също сподели, че от правна гледна точка въз основа новата експертиза и заключенията по нея трябва да се повдигне ново обвинение именно по текста от наказателния кодекс, който се отнася до нанесена средна телесна повреда, извършена в условията на особена жестокост.

За това се предвижда  лишаване от свобода от две до десет години, каза още адвокат Славов.