Общество

Адвокатът на Дебора: Новото обвинение трябва да е за средна телесна повреда с особена жестокост

От Теодор Лазаров Теодор Лазаров Репортер

След като в събота излезе информация, че новата съдебно-медицинска експертиза на Дебора е готова, съм се свързал с разследващите органи и прокуратурата, откъдето получих информация, че тя е с резултат две средни телесни повреди.

Това каза пред Euronews Bulgaria адвокатът на Дебора Михайлова – Делян Славов.

Първоначалната експертиза бе за лека телесна повреда, но тя не е категорична, а е с отворен резултат. Имало е опция за задаване на допълнителни въпроси, на базата на които вещите лица са дали допълнителен резултат. На базата на резултатите от новата експертиза следва да се прецизира едно ново обвинение. Според мен е налице квалифициран състав на по чл. 131 - деянието по възникване на средната телесна повреда е възникнало в условията на особена жестокост. За това се предвижда лишаване от свобода от 2 до 10 г. В правомощията на прокуратурата е да прецизира обвинението.

В момента, в който прокуратурата получи резултатите от новата експертиза съм сигурен, че ще се свърши бързо и съвестно работата.

Налице е подобрение във физическото състояние на Дебора. Прорезните рани по лицето ѝ намаляват. Все още са налице увреждания по крайниците ѝ, които водят до обезобразяване на части от тялото. Психическото състояние, считам че би се възстановила. Активно провежда лечение.

Вижте цялото интервю във видеото.