Добро Утро, Европа

Д-р Любомир Канов: България се държи уместно спрямо Русия

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Поведението на България по отношение на Русия е уместно, а моментът е закъснял. Това заяви в студиото на Добро утро, Европа Любомир Канов, психиатър и писател. Приветствам плача на външния министър на Русия, каза Канов. Реакцията на федерацията говори за известна слабост, категоричен е той.

Има елементи на трилър, но има и елементи на хорър (ужас – бел. ред.). Картината, която стои зад експулсирането на тези хора, е доста заплашителна за България. И още по-поразително е, че тази картина е била такава доста дълго време и се разкри едва сега, смята психиатърът.

Въпросът за мен е защо досега не е разкрита. А това, че по време на една варварска война на Русия срещу Украйна и действия, които са атака срещу хуманизма и човечеството дори, едно посолство, което действително служи като плац д» арм за подриване на сигурността (не само в България, но и в целия Балкански район), и тогава, когато се решават съдбоносни, стратегически за нашите съседи въпроси, и същевременно знаейки, че основният център за координация на руското разузнаване е бил дълги години в България, всъщност моментът е много уместен, убеден е той.

Цялото интервю вижте във видеото.