Свят

Нови взривове в Москва: Властите твърдят, че са свалили още един украински дрон

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Русия обвини Украйна за нова атака с дрон срещу Москва. Кметът Сергей СобЯнин съобщи за паднали отломки от украински безпилотен апарат в бизнес комплекс, който се използва за изложби и конференции и се намира на около 5 км от Кремъл.На място са пристигнали хора от спешните служби. Няма данни за жертви и ранени. От военното министерство твърдят, че системите за противовъздушна отбрана се задействали.

 

 

Едва когато дронът падна за втори път, се събудих в 03:20 ч., защото спях близо до прозореца. Когато падна за първи път на 11-ия етаж, не го чух. Когато падна на 8-ия павилион, също не го чух. Така че от какво да се страхувам?

Владислав Иванов, жител на Москва

Това е поредният подобен инцидент в Москва през последните седмици. Министерството на отбраната на Русия нарече атаката "поредната терористична атака на киевският режим". Часове преди това от Москва обявиха, че са осуетили украинска атака с дрон срещу военните кораби на страната в Черно море. Междувременно пожар избухна на товарен терминал, на пристанището в Новоросийск, което Русия използва за износ на петрол.