Euronews Сега

САМО в Euronews Bulgaria: Руски влогър за живота извън Москва след санкциите

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 05 07 162159

Начинът, по който живеят руснаците в бедните райони на страната, е обект на интерес за влогъра Сергей Люкиянов. Той качва в канала си в YouTube клиповете, които снима, и така се опитва да провокира аудиторията  да бъде съпричастна и да помага на бедните руснаци. С него за Euronews Bulgaria разговаря Георги Карамфилов.

 

Сергей Люкиянов е руски влогър, който снима видеа от вътрешността на Русия, които представят ситуацията там за западната аудитория. В своя канал в платформата YouTube той показва живота на руснаците в малките населени места след санкциите и представя бита на хората, които често биват забравени.

 

Исках да покажа как живеят руснаците зад пределите на Москва, в обикновените градчета и села, и да покажа, че руснаците всъщност са много добри и дружелюбни, вероятно както навсякъде по света. Сред нас има и добри, и лоши хора. Искаше ми се да покажа историите на хората, които се нуждаят от някаква помощ.

Сергей Люкиянов, влогър

Животът в руските села е тежък и суров, и често хората живеят на ръба на оцеляването. Перспективи за развитие там няма, разказва Сергей.

„Основно в селата останаха само пенсионери. В Русия селата не се развиват по никакъв начин. Развитие има само в градовете. В малките населени места остават само пенсионерите, които доизживяват останалите си години, колкото и тъжно да звучи това. Всички имат различни пенсии. Минималната пенсия е 10 хиляди рубли, а максималната е около 40 хиляди. Десет хиляди рубли са 89 долара“, казва още влогърът.