Спорт

Левски си тръгна с празни ръце от Израел - пропуски и гредата лишиха "сините" от победата срещу Апоел (Беер Шева)

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Apoellevski Снимка: levski.bg

Левски завърши наравно 0:0 с Апоел (Беер Шева) като гост в първия мач от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. "Сините" пропуснаха няколко добри възможности за гол срещу вицешампиона на Израел, но в крайна сметка си тръгнаха с добър резултат от "Търнър стейдиъм".

През първото полувреме единственият точен удар бе на сметката на домакините, но Пламен Андреев се справи с него. До края на частта Уелтън пропусна страхотна възможност за Левски, като прати топката над вратата. Асен Митков имаше възможност малко след това, но ударът му беше блокиран, а при добавката Патрик-Габриел Галчев не уцели вратата.

След почивката Роналдо стреля с глава, но Офир Марсиано спаси. Апоел беше близо до гол в 85-ата минута, когато Томер Хамад стреля от пряк свободен удар, но Андреев се справи. В добавеното време резервата Ивелин Попов отправи изстрел извън наказателното поле. След рикошет в противников състезател, топката стигна до напречната греда и в крайна сметка срещата завърши без победител. Реваншът в София е следващият четвъртък - 17 август, от 20:00 часа.

 

Още спортни новини вижте във видеото: