Спорт

Левски гостува на Апоел Беер Шева в първи сблъсък от третия кръг на Лигата на конференциите

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Levskiskupi Снимка: levski.bg

Тази вечер Левски гостува на Апоел Беер Шева в първа среща между двата тима от третия квалификационен кръг в турнира Лига на Конференциите. Мачът е от 20:30 часа българско време и ще се играе на "Търнър стейдиъм" в Израел.

"Сините" започнаха ударно европейското си участие, след като се справиха със северномакедонския Шкупи в предишния кръг след две чисти победи - с 2:0 в Македония и с 1:0 на свой терен в София. В родния елит представянето на футболистите на Николай Костов обаче е противоречиво, като отборът му е с две победи и две загуби до момента.За последно столичният гранд отстъпи в гостуването си на Локомотив в Пловдив миналата неделя.

Апоел от своя страна е един от най-стабилните тимове в Израел, но за последно е бил шампион през 2018 г, а през миналите два сезона се задоволи със сребърните медали. В предишния кръг от пресявките на Лига на Конференциите евреите елиминираха литовския Паневежис, след като го победиха с 1:0 у дома и завършиха наравно 1:1 като гост в реванша. Преди тези два мача Апоел пък допусна тежка загуба с 1:6 от шампиона Макаби Тел Авив за местната Тото Къп.

Победителят в двата двубоя между Левски и Апоел Беер Шева ще срещне елитния немски Айнтрахт Франкфурт в плейофния и последен кръг за влизане на групите в Лигата на Конференциите.

Още спортни новини вижте във видеото: