Спорт

Баскетболната федерация осъди Тити Папазов заради разказа му в „При ТоТо“

От Euronews България Euronews България
Titi Papazov BGNES Снимка: БГНЕС, архив

Българската федерация по баскетбол публикува остра позиция срещу президента на БК „Левски“ Константин Папазов. Причина за това е разказът на Тити в подкаста „При Тото“, където треньорът разкри, че през 1995 г. е остригал главата на младо момиче, с което имал интимна връзка. Той прибягнал до това, след като разбрал, че му изневерила с негов приятел.

Участието на Тити в подкаста е от март месец, но предизвика обществена реакция и неодобрение едва след осветляването на случая с нарязаното момиче от Стара Загора.

„В интервюто, излъчено в Youtube-канал през март тази година, действията, на които е подложил момиче според собствения му разказ, са в пълно противоречие с морала и обществената роля на БФБ“, стои в позицията на баскетболната федерация.

Публикуваме пълния текст на позицията:

„Българска федерация баскетбол категорично се разграничава и остро осъжда действията на г-н Константин Папазов, настоящ президент на БК Левски 2014, които станаха публично достояние в подкаста „При Тото“.

В интервюто, излъчено в Youtube-канал през март тази година, действията, на които е подложил момиче според собствения му разказ, са в пълно противоречие с морала и обществената роля на БФБ.

Всяка форма на агресия – психическа, физическа, е крайно неприемлива и уронваща престижа на организацията, несъвместима с разбиранията ни за цивилизовани човешки отношения, основаващи се на взаимно уважение и толерантност.

В лично качество съм убеден, че широкото общественото порицание, на което е подложен г-н Папазов през последните дни за действията си преди 28 години, е явен знак, че българското общество не може и няма да търпи подобни прояви повече, въпреки изтеклата давност.

Георги Глушков,
Президент на Българската федерация баскетбол“.