Свят

Прокурори по делото срещу Тръмп поискаха ограничения на публичните му изявления

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор
Donald Trump USA Republikanci AP Снимка: AP, архив

Прокурорите в предстоящия процес срещу Доналд Тръмп поискаха ограничения за публичните изявления на бившия президент по делото, след като той сподели заплашително съобщение онлайн. Прокурорите заявиха, че се опасяват, че г-н Тръмп може да разкрие поверителни доказателства. Екипът на Тръмп твърди, че съобщението е било насочено към политически опоненти. 45-ият президент на Съединените щати не се признава за виновен по нито едно от обвиненията.

Никога не съм чувал думата "обвинение" по свой адрес. И изведнъж, в рамките на няколко седмици, получавам четири обвинения. Те правят това, за да се опитат да спечелят изборите. Никой никога не е мислил, че това е възможно. Това се прави в страните от третия свят. В тази страна не може. Опитват се да направят незаконно оспорването на резултатите от изборите. Това е абсурдно.

Доналд Тръмп - 45-и президент на САЩ

Въпреки че това е третото му обвинение за тази година, то е най-сериозното - федералното правителство го обвинява в организиране на схема за блокиране на мирното предаване на властта. Обвиненията включват заговор за измама на правителството на Съединените щати и заговор за възпрепятстване на официално производство.