Общество

Мъжът, нарязал момиче с макетен нож остава в ареста (Обновява се)

От Euronews България Euronews България
Georgi Georgiev Maketen Noj BGNES Георги Георгиев, който наряза 18-годишно момиче с макетно ножче в съда в Стара Загора. Снимка: БГНЕС

Георги Георгиев, който нападна 18-годишно момиче и му нанесе множество наранявания с макетно ножче, остава в ареста. Това реши Районният съд в Стара Загора.

Адвокатите на Георгиев заявиха, че ще обжалват решението. Според защитниците, мотивите за задържането са, че Георгиев има предишно осъждане. Адвокатите на обвиняемия Валентин Димитров и Петко Кънев са поискали отвод на съдията по делото Тодор Минов, съобщи пред журналисти адвокат Кънев. Като причина те са изтъкнали, че той е гледал първата мярка за неотклонение на Г.Г. Съдията е посочил, че процедурата не е необходима. Кънев коментира още, че защитата ще обжалва взетата мярка за неотклонение. 

По-рано днес Районната прокуратура внесе искане в съда за задържане на обвиняемия Георги Георгиев за отправени закани с убийство спрямо 18-годишно момиче. 

Районният съд в Стара Загора не допусна журналисти до съдебната зала без обяснение на какво основание. Пред медиите говорителката на окръжния съд, обясни, че докладчикът по делото е обявил, че няма да допусне журналисти.

 

На 26 юни около 23:30 ч. в полицията е получен сигнал от съседка на момичето, че то е потърсило помощ от нея. Младата жена била с множество порезни рани и обилно кръвотечение. Момичето било настанено в болница.

Задържаният Георги Георгиев е изпратил закани за убийство два дни преди трагедията. Това е станало чрез интернет приложение. На 24 юни обвиняемият е изпратил съобщение с текст „Направо те убивам”. На 25 юни съобщението гласяло „Ще ти закача главата”, а на следващия ден е извършено насилието.

Днес в цялата страна ще се проведат шествия в подкрепа на пострадалата.