Общество

Разказ от първо лице: Накараха част от феновете на „Левски“ да влизат по чорапи на стадиона

От Теодор Лазаров Теодор Лазаров Репортер

„Целият ден вчера в Скопие беше изключително напрегнат. През албанския квартал са преминала две български коли, при което са били нападнати от малка група местни. Българските граждани са се опитали да се защитят, но е последвало подкрепление от местни. Те са нанесли удари по момчетата и момичето, което е било в групата, както колата им. По нея имаше следа от разрез на дясната врата.“

Това разказа на живо от Скопие репортерът на Euronews Bulgaria Теодор Лазаров, който е присъствал на вчерашния мач между „Левски“ и „Шкупи“ на стадион „Тоше Проески“.

Това, което преля чашата беше, че голяма част от феновете трябваше трябваше да събуят обувките си и да влязат по чорапи на стадиона. Това доведе до по-голямо напрежение. Стигна се до няколко отделни сблъсъка преди влизането на стадиона.

Домакините се бяха погрижили за някакво ниво на сигурност, но донякъде се прекали с всички тези проверки и спирки, което доведе и до това напрежение и сблъсъци, посочи Теодор.

„Напрежението около стадиона ескалира, когато на един от последните пропускателни пунктове феновете бяха принудени да оставят стотинките си от портмонетата, електронните си цигари, слънчеви и диоптрични очила. Имаше нареждане да се проверяват включително и обувките на влизащите на стадиона“, разказа още репортерът.

Вижте още във видеата.

 

В социалните мрежи се появиха и клипове с кадри от насилието, съпътствало вчерашния мач между български и северномакедонския тим: