Общество

Поразеното от мълния дете към баща си: Кога ще играем футбол?

От Елена Танева Елена Танева Кореспондент

До дни 8-годишното момче ударено от мълния ще бъде изписано от бургаската болница, където се бориха за живота му. Второкласникът вече провежда рехабилитация и се изправя на крака, макар и с чужда помощ. Лекарите са категорични че детето е в стабилно състояние с нормален неврологичен статус, което е изненадало дори медиците, предвид силният ток и напрежение стоварило се върху него.

Зам.-директорът на УМБАЛ Бургас д-р Светослав Тодоров каза пред Euronews Bulgaria, че състоянието на момченцето е стабилно. Той заяви, че с медици с опит в изгарянията са коментирали, че такъв тип изгаряния в областта на гръбначния стълб често има засягане на двигателната дейност на долни крайници. За щастие обаче при 8-годишното дете няма такива последствия, а д-р Тодоров определи това като изключителна развръзка.

Докторите са доволни от бързото възстановяване на малкия пациент:

 

Положителната емоция, която създава във всички ни е, че той още в реанимация, след като излезе от медикаментозна кома и дойде в съзнание, един от първите му въпроси беше: „Кога ще отида да играя футбол с баща си?“.

д-р Светослав Тодоров

Докторът каза още, че е сигурен, че съвсем скоро детето ще се завърне към нормалния начин на живот.