Политика

Павела Митова, ИТН: Пораждат се съмнения, че следващият концесионер на Росенец ще е свързан с ДПС

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Парламентът прие програма за работата му и започна една процедура, за да може да се удължи работата на НС през деня. Парламентът работи дълго време, ние се редувахме кой да присъства в зала на определени точки. Безсмислено е нашето присъствие. Имаме по един член във всяка една комисия. 

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от ИТН Павела Митова.

Първоначално беше предложено, така самохвално от Кирил Петков, това изземване на Росенец от “Лукойл” като инициатива на демократична общност. РДНСК Бургас обяви кея на Доган на Росенец за незаконно строителство, какво стана там? Никой не говори за това, защото са в коалиция с ДПС. Трябва да намерят ПР стратегия, за да оправдаят управлението си. ГЕРБ и ДПС пък се засегнаха, че са първоизточника на тази подкрепа. Сега у мен се пораждат съмнения, че най-вероятно вече се знае кой ще е следващият концесионер на това пристанище и, че ще е свързан с ДПС. Няма как да нямаме такива съмнения с това бързане. Има неяснота какво ще се случи с цените, ще може ли държавата да управлява самостоятелно това пристанище. Според нас трябва да има предварителен анализ. Смятаме, че има доста концесионни договори, които трябва да бъдат договорени. Много малка част от парите в бюджета възлизат от концесионни договори. Нищожни средства са. 

Подкрепяме изпращането на тези БТР-и за Украйна. Подкрепяме изпращането на помощ за Украйна, но за неща, които няма да отслабят нашата армия. Когато един министър не отговори на въпрос – на мен ми светва зелена лампа. Имаше искане за ракетната ни отбрана, има неща, които ние не можем да дадем и ми е интересно от отбраната на какво ще се откаже военният министър.

Правителството би трябвало да има управленска програма за разходната част, по която трябва да се ръководи. Цялото правителство в момента се базира на самоцелта за власт. Не знаят какво искат да постигнат. Дано да има съгласие за истински реформи, които да бъдат отразени в следващия бюджет. Няма идея какво иска да направи правителството в момента и в кой сектор. 

Ще участваме в местните избори. В момента обсъждаме кандидатурите. Не сме взели решение дали ще е самостоятелно.

Вижте цялото интервю във видеото.