Култура

Продадоха над 50 хил. билета за премиерите на „Опенхаймер“ и “Барби“

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор
Film Barbenheimer 23202015262034 Снимка: АР

Двата най-големи летни блокбъстъра излизат този уикенд. Хиляди фенове нямат търпение да изгледат филмите „Опенхаймер“ и „Барби“. Според компании за билети са продадени над 50 хиляди билета.

Зрителите очакват с нетърпение излизането на големия екран на цветния и развлекателен филм на Грета Гъруиг и изпълнената с исторически моменти творба на Кристофър Нолан, разказваща историята на бащата на атомната бомба.

 

Когато разбрах, че и двата филма излизат на една и съща дата, разбрах, че това ще е нещо необикновено. Досега не се е случвало нищо подобно. Това ще бъдат двата най-големи филми за годината. Няма начин да ги изпусна. Първо ще гледам " Опенхаймер" и после "Барби".

Тони Мур, зрител напът да види Опенхаймер

Много хора носят и тениски с надпис " Барбенхаймер", които комбинират двата филма.

 

Двата филма са напълно противоположни. Единият е по-сериозен, а другия- по-разпускащ. Много хора ще излязат от вкъщи и ще отидат да ги гледат. "Опенхаймер" е филм, който има известна интелектуалност. А "Барби", който отвежда до едно съвсем друго ниво  феминизма и човечността.

Робърт Блакман, фен

От голяма компания за продажба на билети съобщават, че 20 000 души са закупили билети, които им позволяват да посетят и двете прожекции. Изчисленията показват, че това са 294 минути прекарани в киното.

 

Развълнуван съм, че това ще бъде наистина голямо за киноиндустрията. След пандемията просто не мога да спра да ходя на кино и е чудесно да виждам хората обратно в салоните. Филмите изглеждат добре и имат чудесни режисьори.

Клиф Хари, фен

И двете творби са с бюджет над 100 милиона долара. Очаква се още първата седмица в САЩ " Барби" да продаде билети за 90 милиона долара, а "Опенхаймер" - за 40 милиона долара.