Политика

Контра на Асен Василев: ГЕРБ-СДС предлага увеличение на заплатите за МВР и администрацията

От Euronews България Euronews България

ГЕРБ-СДС ще внесе няколко предложения в областта на сигурността, свързани с възнагражденията в МВР и министерство на отбраната, което предвижда и заплатите в НОИ и БАБХ да се увеличат. Това обяви Теменужка Петкова от ГЕРБ -СДС, която проведе среща с представители на КТ "Подкрепа" в Народното събрание, предаде БГНЕС.

“В областта на образованието сме подготвили редица важни предложения, свързани с материалната база на училищата, увеличаване на разходите за храна в образованието и увеличаване на възнагражденията в държавните висши училища и БАН”, каза още тя и поясни, че от КТ "Подкрепа" са останали доволни от предложенията.

Нашите предложения до голяма степен покриват техните, но поставиха въпроса и с увеличаване на възнагражденията в НАП и в Агенция “Митници”. Ще се борим в бюджет 2024 г. да извършим реформите, които сме планирали, така че тези дисбаланси да бъдат преодолени”, каза още Теменужка Петкова.

По отношение на възнагражденията на служителите в Спешна помощ и РЗИ, ГЕРБ-СДС са подготвили предложение за увеличение на заплатите, оценено на 36 млн. лв.

Предложението идва като контрапункт на намеренията, изразени от финансовия министър Асен Василев, увеличение да получат само работещите, които не са имали такова миналата година.