Спорт

Лудогорец загубиха на старта на квалификациите в Шампионската лига

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант

Лудогорец" започна със загуба участието си в квалификациите на Шампионската лига, след като отстъпи с 0:2 в гостуването на косовския първенец "Балкани" в мач от втория предварителен кръг. Визитата в Прищина се оказа много трудна за българския състав, който не намираше отговор на действията на домакините.

Няколко пъти преди почивката вратарят на "Лудогорец" Серджио Падт трябваше да се намесва и да спира удари на домакините. В добавеното време на първата част обаче нидерландецът нямаше как да спаси. След груба грешка в защита Кореница изстреля топката по диагонала, тя рикошира в крака на Хайстер и влетя в мрежата.

След паузата "Балкани" стигна и до втори гол. Влезлият от пейката Пипа остави непокрит футболист на домакините зад гърба си при центриране от пряк свободен удар. Зиба се възползва и вкара от няколко метра. Веднага след попадението "Балкани" можеше да стигне и до още едно, но Падт направи важно спасяване.

От този момент "Лудогорец" се постара да стигне до гол, но срещаше добра организация срещу себе си. Първият точен удар за българския отбор беше в 67-ата минута, когато Нареси стреля с глава, но вратарят на домакинския тим се намеси. В края на срещата Доминик Янков ритна топката покрай вратаря на "Балкани", но тя срещна страчния стълб. Реваншът е на 19 юли в Разград от 21 ч.

Още спортни новини вижте във видеото.