Спорт

Лудогорец спечели Купата на България в най-слабо посетения финал в историята на турнира

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Sport (6)

Лудогорец спечели за трети път в историята си Купата на България, след като победи ЦСКА 1948 с 3:1 в мача за трофея. Срещата се игра на Националния стадион "Васил Левски" пред малко над 1500 души, което е антирекорд. Досега най-слабо посетеният мач за отличието бе през 2008-а година, когато отново в центъра на София на срещата между Литекс и Черно море имаше малко над 2000 зрители.

Срещата започна много по-добре за Лудогорец, който имаше редица положения, а в осмата минута успя да поведе. Кирил Десподов центрира отдясно, вратарят на ЦСКА 1948 Даниел Наумов излезе, но не изчисти добре топката и я прати на крака на Кайо Видал, който без проблем откри.

По-добрата игра на шампионите продължи, а в 43-ата минута "орлите" удвоиха аванса си, когато отново Видал беше точен след успореден пас на Кирил Десподов. Спас Делев беше на път да сложи край на интригата в третата минута на второто полувреме, но ВАР се намеси и голът бе отменен заради засада. След паузата Лудогорец намали темпото и ЦСКА 1948 започна да действа по-настоятелно. Това даде резултата, след като в 59-ата минута Ивайло Чочев намали след груба грешка на футболистите в зелено. Малко по-късно и гол на Елитон Джордж беше отменен заради засада. Все пак шампионите вкараха трето попадение, с което си гарантираха и успеха. Матиас Тисера реализира в 83-ата минута, но трябваше дълго да се чака преглед на ситуацията с VAR.

Лудогорец взима трофей само няколко месеца след завръщането на Ивайло Петев на треньорския пост. Именно той донесе първата купа на отбора през 2012 г., когато беше спечелена и титлата. Втората и последна досега купа беше спечелена през 2014 г., когато начело на разградчани беше Стойчо Стоев. Лудогорец има и един загубен финал през 2017-а, а за ЦСКА 1948 това беше първи финал в историята на клуба.

 

Още спортни новини вижте във видеото: