Европа

Майстор шоколатиер създаде уникален шоколад, напоен с вино

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Майсторът шоколатиер Сесилия Рабаси е известна с уникалните си шоколадови изделия из цяла Италия. За най-новото си творение тя си партнира с местната винарна, за да създаде шоколад, напоен с вино Каберне Фран.

Създадох този шоколад, който нарекох Di Vino. Той се произвежда чрез таен процес, съчетаващ бутилирано вино, чисто Каберне фран, с какаови зърна и шоколад.

Сесилия Рабаси - шоколатиер

Сесилия търси из цяла Тоскана идеалното вино, което да съчетае с нейните шоколади. В крайна сметка изборът ѝ пада върху чисто каберне фран от крайбрежният район Маремма. След дълги експерименти тя стига до един дълъг и сложен метод, който ѝ позволява да комбинира шоколада и червеното вино. Едва след като е напълно удовлетворена от резултата, тя се свързва със собственика на марката вино Симоне Маджони, за да му съобщи, че е избрала неговото питие. Маджони е бизнесмен, който е от Швейцария, но е избрал да се установи в Тоскана.

 

Сесилия дойде тук, а със себе си донесе мостри на шоколада. Седнахме на масата, тя го разчупи и обясни как го е създала. Структурата на шоколада, обработен с Каберне фран, е уникална. Ароматът от Каберне фран с какаото е неустоим. Отхапваш, затваряш очите си и вкусваш магия!

Симоне Маджони, собственик на винарна

Шоколадът е по-тъмен от обикновено заради съдържанието на червено вино. Той обаче не е евтин. Опаковката е от тъмна хартия и е завит като бижу.  75 грама  шоколад се продават за 17 евро.