В темпото на Кари

Пресиян Коев: Жребият за Григор Димитров за „Уимбълдън“ е добър | „В темпото на Кари“, 01.07.2023

От Карин Околие Карин Околие Водещ

В „Темпото на Кари“ тази събота ще погледнем към задаващия се Уимбълдън. Кои са големите надежди в родния тенис. Григор Димитров ще изиграе първия си мач срещу квалификанта Шо Шимабукуро. Евентуална победа ще го срещне с Иля Ивашка или с Федерико Кория. Тази и още любопитни и актуални теми ще обсъдим с  Пресиян Коев - един от най-популярните български треньори при подрастващите тенисисти и бивш спортен директор на федерацията по тенис.

Започваме разговора с Пресиян Коев по темата със спорта  падел  и първото участие на страната ни на този спорт на Европейски игри. Нашият отбор бе представен от Кирил Димитров и Васко Младенов. Според Пресиян Коев Международният олимпийски комитет изгражда тенденция спортовете, които се представят да бъдат все по-интересни за младото поколение. Паделът минава за такъв спорт, защото може да се каже, че той е по-лесен от тениса. На нашите състезатели им се падна тежък жребий – да играят с едни от най-добрите - представителите на Испания. Самото присъствие на български отбор там обаче е постижение към този момент, коментира още Коев.

По отношение на тениса Пресиян Коев сподели, че за жребия, паднал се на Григор Димитров за  Уимбълдън, нашият състезател е фаворит в мача срещу срещу квалификанта Шо Шимабукуро. За класата и качествата на Димитров това е един добър жребий, коментира още Коев.

Целия разговор вижте във видеото.