Свят

Байдън: Вярвам, че американците трябва да могат да си намерят работа

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Президентът на Съединените щати Джо Байдън бе на посещение в Чикаго, за да убеди скептичната общественост, че американската икономика процъфтява благодарение на това, което той и Белият дом сега наричат "Байдъномика". Той заяви, че предпочитаният от републиканците подход към икономиката е цитирам "провалил средната класа" и "Америка".

Вярвам, че всеки американец, който желае да работи усърдно, трябва да може да си намери работа, независимо къде се намира - в сърцето на страната, в малките градове и във всяка част на страната. Той трябва да може да отгледа децата си с добра заплата и да запази корените си там, където е израснал. Това е Байдъномиката.

Джо Байдън - президент на САЩ

Байдън обеща да насочи икономиката в "коренно различна посока", като повтори политическите си предложения - от увеличаване на данъците върху богатите до увеличаване на броя на високоплатените работни места в профсъюзите и стажантските програми и разширяване на достъпа до детски грижи и образование. Той обаче е изправен пред трудната задача да убеди американците, че икономиката на Съединените щати процъфтява. Ново проучване показва, че само 34% от пълнолетните американци одобряват икономическото му ръководство.