Политика

Костадинов обвини партиите в парламента в сегрегация

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

Ден след като премиерът призова институциите да се намесят заради поведението на "Възраждане", повечето политически сили осъдиха действията на партията. Лидерът и Костадин Костадинов пък ги обвини в сегрегация. 

От парламентарната трибуна лидерът на „Възраждане“ обяви, че правителството е обявило война на партията му.

 

Даже неофашизмът на тези хора, съгласувани с посолството е шарлатания, защото ако в нацистка Германия са забранявани всички партии с изключение на една, то родните ни неофашисти са решили да репресират само една - тази която представлява най-голямата заплаха за нас... за тях.

Костадин Костадинов

От ГЕРБ подкрепиха позицията на премиера и категорично осъдиха поведението на „Възраждане“. И ДПС бяха категорични – винаги са осъждали всяка форма на агресия и омраза. С каквито и те като етническа партия се сблъсквали. От БСП се обявиха против агресията срещи бившия си депутат Явор Божанков.

 

„Възраждане“ имат крайни екстремистки прояви, недопустими в парламента. Една партия да пречи на един депутат да излиза на трибуната... Ние сме свободна страна.

Корнелия Нинова

След напрежението между управляващите и „Възраждане“ експерти коментираха, че партията трудно ни могла да бъде забранена. Но вече се очертава като антисистемна.