В темпото на Кари

Любомир Нешев: Сега е моментът Везенков да влезе в НБА | „В темпото на Кари“, 24.06.2023 г.

От Карин Околие Карин Околие Водещ

Започваме днешния обзор с разговор за случващото се в света на баскетбола. Наш гост е спортният журналист Любомир Нешев. Ситуацията, в която се намира Александър Везенков в момента е много интересна, очаква се да стане ясно дали той в крайна сметка ще се реши да играе в Националната баскетболна асоциация. От няколко часа вече официално отборът на Сакраменто Кингс може да преговаря за привличането на Везенков.

Знаем, че тези преговори в някаква степен вече са започнали между мениджъра на Сакраменто и агента на Александър Везенков. В рамките на следващата седмица ще се реши какво ще бъде неговото бъдеще, както ще му бъде предложено, както и както ще бъде неговото решение. Моето мнение като фен и като човек, който следи неговата кариера от вече 14 години, сега му е времето да направи тази крачка в НБА, коментира Любомир Нешев.

Според него отборът на Сакраменто Кингс много иска  Везенков в редиците си, мениджърите на отбора са го гледали на живо многократно. Няма как все пак и финансите да не са водещ фактор при взимане на едно такова решение от страна на баскетболиста, защото знаем, че Олимпиакос подновиха миналата година договора си с него, но сега му предлагат още повече пари, за да остане при тях, каза още Нешев. Той подчерта, че в Олимпиакос  на нашия баскетболист гледат като на божество, там той е лидер на отбора, изкушението на НБА обаче също е огромно.