Политика

Калоян Паргов, БСП: Ваня Григорова е най-доброто, което БСП може да предложи за кмет на София

От Диана Радева Диана Радева Водещ

БСП избра правилна позиция от гледна точка на включването ѝ в това правителство. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ председателят  на Стратегическия институт за национални политики и идеи и член на Националния съвет на БСП Kалоян Паргов. Коалиция с ПП-ДБ би била пагубна за БСП, особено предвид състоянието на партията и падането на изборния резултат до петото място, което е нехарактерно за нея, обясни той.

В момента БСП е опозиция на това управление. Очевидно е, че в тази коалиция има фактори, които направиха и невъзможното да съберат несъбираемото. Това са хора, които бяха остри противници и преследват различни цели, влизайки в тази коалиция.

По думите на Паргов обсъждането и приемането на бюджета ще бъде първият препъни камък и изпитание пред правителство, но то ще бъде преодоляно, защото и най-лошият бюджет е по-добър от удължаването на настоящия. Местните избори ще бъдат крайъгълен камък в отношенията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

По отношение на кандидатурата за кмет на София от БСП Калоян Паргов посочи, че ако Ваня Григорова се съгласи да бъде номинирана, това би било най-доброто, което в този момент партията може да предложи.

Политическата нестабилност е фактор, който играe важна роля в демографския проблем, който страната ни има, посочи още Калоян Паргов. Няма система за национална сигурност в България, която да може да защити адекватно интересите на хората.

Цялото интервю гледайте във видеото.