Свят

Нападение в Израел: Четирима са загинали, а най-малко шест са ранени

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Израелски медици съобщиха, че палестински нападател е открил огън на бензиностанция близо до израелско селище на Западния бряг, убивайки най-малко четирима души и ранявайки най-малко шестима, двама от които тежко. След това министърът на националната сигурност на Израел Бен Гвир призова министър-председателя и министъра на отбраната да започнат "военна операция" на Западния бряг.

Сега е моментът за военна операция в Юдея и Самария, за връщане към целенасочените атаки по въздух, разрушаването на сгради. Както и за поставяне на пътни блокади и депортиране на палестинските нападатели.

Бен Гвир - министър на националната сигурност на Израел

От своя страна министър-председателя на Израел Бенямин Нетаняху обеща да "разчисти сметките с убийците".

През последните месеци вече доказахме, че се разправяме с всички убийци без изключение. Всеки, който ни е нападнал, е или в гроба, или в затвора.

Бенямин Нетаняху - министър-председател на Израел

Нападението идва след като израелски военни нахлуха в бежанския лагер Дженин в северната част на страната и предизвикаха най-ожесточените израелско-палестински сражения от години насам. При тях бяха убити шестима палестинци, включително 15-годишно момче, а над 90 души бяха ранени. В резултат на интензивната вълна от насилие досега през тази година са загинали 128 палестинци и 24 души от израелска страна.