Европа

Зеленски: Руските ракети няма да пречупят украинския дух

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че руските ракетни удари няма да пречупят духа на украинския народ. Той отново подчерта във видеообръщение към сънародниците си, че санкциите срещу Русия трябва да продължат и поиска допълнителна военна помощ.

 

Ще си върнем всички наши градове – Северодонецк, Донецк и Луганск – всички. Всяка седмица се приближаваме все по-близо до Херсон. Никога не забравяме за Мелитопол, Бердянск, Енергодар и Мариупол, всички други градове на Украйна, които са временно окупирани, ще бъдат само украински. 

Володимир Зеленски, президент на Украйна

„Ще участвам в срещата на върха на Г-7 в понеделник, а после предстои среща на върха на НАТО. 45 ракети бяха изстреляни за половин ден, в навечерието на тези срещи. Всичко е ясно, това е още едно потвърждение на нашата позиция, че пакетите от санкции срещу Русия не са достатъчни. Украйна се нуждае от повече въоръжение, модерните системи за противовъздушна отбрана на нашите партньори не трябва да бъдат в депа или складове, а в Украйна, където са необходими сега“, каза още Зеленски.