В темпото на Кари

Иво Иванов: Ще има нови герои в Националната баскетболна асоциация | „В темпото на Кари“, 17.06.2023

От Карин Околие Карин Околие Водещ

С фокус „баскетбол“стартира днешният обзор на изминалата седмица през погледа на „Темпото на Кари“. Първи гост в студиото е спортният журналист и писател Иво Иванов, с когото говорим за Националната баскетболна асоциация и сезонът там.

Баскетболът е голямата страст на Иво Иванов. Този сезон ще остане в историята с рекорда на Леброн Джеймс, който успя да задмине Карим Абдул - Джабар по резултатност в Националната баскетболна асоциация, но ще остане в историята и с победата на Денвър във финалите на Асоциацията. Това е отбор, който никога не е печелил титлата, никога не е бил и на финал. В същото време обаче това е отбор, през който са минали много от легендите на баскетбола – Дейвид Томпсън, Алан Айверсън,  Кармело Антъни, коментира Иванов.

Истината е, че те бяха най-добрият отбор от началото до края и заслужаваха титлата. Миналогодишният шампион - „Голдън Стейт Уориърс“ отпаднаха от плейофите и стана ясно, че вече ще има смяна на поколенията и може би този отбор няма да го видим в същия състав никога повече. Ще има нови герои в Националната баскетболна асоциация. Новите герои са отбори като Сакраменто Кингс, Оклахома Сити Тъндър, млади, с голям потенциал и друг стил на игра, отбеляза още Иво Иванов.

Целия разговор вижте във видеото.