Култура

80-годишният Харисън Форд отново влиза в ролята на Индиана Джоунс

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Феновете на Индиана Джоунс се настройват за петата част от поредицата. Докато чакат премиерната дата, могат да чуят какво мисли за героя си Харисън Форд.

Харисън Форд твърди, че е "фантастично възрастен човек като него да се снима в екшън филм". 80-годишният актьор слага прочутата си кафява федора за пети път в "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата". За него е било важно да изиграе един от любимите си персонажи на този етап от живота си.

 

Да, бях амбициран да включа тази част от живота му, както и по-ранните филми, които направихме и които се фокусират върху неговата младост, жизненост, енергичност. А сега той е по-стар и това му личи. Смятам, че е фантастично да имаш по-възрастен човек в екшън филм, за да го видиш как се опитва да бъде същият, какъвто е бил преди, но това е невъзможно... Той е физически персонаж. Когато не може да прави, което е правил преди, той трябва да се върне към други ресурси, с които разполага. Интересно е да се види развитието на този герой.

Харисън Форд – актьор

"Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" проследява приключенията на известния археолог в сблъсъка му с бивш нацист, станал инженер в НАСА. Залогът е мисия до Луната. Инди трябва да открие часовник, който променя времето и това може да пренапише историята.

На героя помагат неговата кръщелница Хелена (в ролята Фийби Уолър-Бридж) и приятелят й Теди (Итън Айзидор).

Злодеят се играе от датския актьор Мадс Микелсен. Премиерата на филма в САЩ и България е на 30 юни.