Свят

Чудодейно спасяване: След 40 дни откриха четирите деца в джунглата на Колумбия

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

В Колумбия четири деца от едно семейство бяха открити живи след продължително издирване. Това стана 40 дни, след като самолетът, в който пътували, катастрофира в джунглата.

Децата на възраст 13, девет и четири години и бебе на една година са били на борда на самолета с майка си и двама пилоти, когато той се разбил на 1 май. Майката и останалите възрастни са загинали и децата са се справяли сами след трагедията.

 

Местните общности, които помагаха в усилията за издирване, заедно с военните сили откриха децата 40 дни след самолетната катастрофа. Тези деца дадоха пример за оцеляване, който ще остане в историята. Днес те са децата на мира и децата на Колумбия.

Густаво Петро – президент на Колумбия 

Снимки, споделени от колумбийските военни, показват група войници с четирите деца насред джунглата.

Президентът Петро беше критикуван миналия месец, когато от администрацията му прибързано съобщиха в Туитър, че децата са намерени, след като екипите се натъкнаха в джунглата на следи от тях.

"Майката джунгла ги върна" – така е реагирал дядото. Децата са от коренното население и се смята, че съществена роля за щастливата развръзка са изиграли познанията им за растенията и оцеляването в джунглата.