Култура

Премиера: Трио VIVA представят новата си песен „Дива река“

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Днес ни предстои втори самостоятелен концерт в Брюксел, а скоро ще изберем и песните, които да включим в албума, който подготвяме.“ Това казаха в предаването „Добро утро, Европа“ момичетата от Трио VIVA, които представиха новата си песен „Дива река“ .

Ето какво още споделиха те:

Това парче се роди преди две години, но решихме, че ще му дадем време. Променихме малко аранжимента и решихме, че сега е времето да го пуснем. Дойде лятото и беше време за такова свежо парче. Интересното по него е, че целият процес по него стана много бързо. Сякаш от нищото се роди.

Музиката и текста са дело на Славчо Николов. Изпълнителен продуцент на проекта е Боряна Николова, цялостната идея е нейна. Криси Бъчварова направи стайлинга, беше много цветен и дивашки. Много свеж. Много хора ни казаха, че ни отива тази стилистика.  Беше много забавно заснемането на клипа. Нашият режисьор Силвестър Силвестров ни даваше насоки какво и как да направим.  Беше предизвикателство, защото той е актьор и ни даваше много насоки за актьорската игра, изкара неща, които ние самите не предполагахме, че можем да направим. Помогна ни и в бъдеще, защото ще можем да използваме тези неща и в бъдеще. Казват, че е много подходящо за времето. 

В Брюксел сега ще имаме втори наш самостоятелен концерт. Ще бъдем в едно заведение на главния площад на Брюксел. Ще изпълним част от нашите песни, които имат английски версии, а също и атрактивни кавъри. Решихме, че ще направим това предизвикателство, и ще изпеем песента на белгийския представител на Евровизия.

На 17 юни имаме концерт в гр. Павликени със C-block, след това July морнинг с Джони Джуели и Б.Т.Р. в Тутракан. И за втори път ще се качим на една сцена с Джони Джуели. Предстои ни много динамично лято с доста участия.

Песните ни вече са готови, има съвсем малки детайли за изпипване. Голямото чудене е колко песни да останат за албума, може би ще клипираме още няколко. Но ще доуточним тези детайли скоро.

 

 

Целия разговор вижте във видеото.