Политика

Журналист: Очаквам кадри на ДПС и Пеевски в новото правителство

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

В това Народно събрание в последните дни определено е време за мъже. ГЕРБ не спасява България, това е само алиби, ГЕРБ спасява Бойко Борисов с цената на всичко, дори и на това на следващите избори да имат по-малък резултат от този на Слави Трифонов. Това каза в ефира на Euronews Bulgaria журналистът от 24rodopi.com Илхан Андай.

ПП-ДБ са в евроатлантическия си вихър, но пак с цената на всичко, дори със самопризнанията, че батериите им за новия опит да останат дълго на власт са под наем и се зареждат от посолството, каза още той. По думите му БСП очакват изборните им резултати да растат, но ако „Възраждане“ не направят грешка, това ще е много трудно постижимо.

Илхан Андай прогнозира, че е много вероятно през следващите месеци рейтингът на Възраждане да се вдигне над психологическата бариера от 20%. Той посочи, че Има такъв народ също имат възможност за процентен растеж, но ако излязат от сянката на лидера на партията Слави Трифонов и неговите сценаристи.

Относно случващото се в ДПС журналистът коментира, че се усеща нов модел на ръководене на партията, а именно с двама съпредседатели – Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски.

Посланието на ДПС беше ясно: „Без нас не върви и не трябва да върви“. Този особено популярен израз за изпиране на Пеевски ще звучи още много дълго време. ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС трябва да направят общ семинар по темата: „Пеевски до вчера сатанизиран, сега много необходим“. Един от лекторите на този семинар би трябвало да е Вежди Рашидов, защото той най- ярко премина от едната в другата крайност.

По думите на Илхан Андай ще се окаже така, че България е влязла в дневния ред на голямата политика по възможно най-лошия начин – с компрометиран политически елит, институции на автопилот и  Народно събрание, в което отсъства логиката на последните избори. От всички тези процеси обаче Делян Пеевски и ДПС ще се опитат да излязат крайни победители и си поставят за цел да имат кадри в новото правителство, каза още Андай.

Цялото интервю вижте във видеото.